Benvinguts!

Som en Jordi i l'Imma. Som dos socis de la vida que hem engegat el projecte dels Quinyolis.

 

Nosaltres tenim un lema, i és: “el que no vulguis per tu, no ho vulguis per ningú” i amb l’alimentació “som el què mengem”. Per fer-vos un resum del que fem, es podria dir que som l’Escribà dels carquinyolis.

 

I per què us diem això?

 

Abans de començar aquest projecte vam fer un estudi de mercat per veure què feien els nostres companys de sector. Hem vist que molts d’ells, aquest producte és un complement de la seva activitat. Molts són pastisseries, restaurants i comercialitzadores de productes alimentaris.

 

Els seus carquinyolis són d’un gust dolç, olor agradable, però d’altres és com si mengessis pa. N’hi ha de gustos ben diferents. Els fan amb massapà, matafaluga, barrejant ingredients com la taronja i la xocolata, amb diferents aromes com vainilla, canyella, d’avellanes, però tots ells mancats del producte principal que és: l’ametlla.

 

Els nostres quinyolis estan elaborats amb farina, sucre, ametlla, ous i vainilla i amb xocolata quan són d'aquesta varietat. L’element principal és l’ametlla un 19%. Es molt energètic, no porta llet, i és sa.

 

I us deveu pensar per què som l’Escribà dels carquinyolis...

 

Els nostres Quinyolis els elaborem amb productes naturals, no contenen organismes modificats genèticament i no contenen productes irradiats. Mimem tot el procés d’elaboració, des de que posem a blanquejar els ous, quan posem l’ametlla a la massa, quan els hi donem forma i fins hi tot quan els embossem. És un procés manual i artesà, natural i sense conservants.

 

Volem fer R+D en noves varietats, complementar el nostre producte i arribar a més públic. Per això tenim assessorament extern en la part sanitària d’alimentació i dels serveis d’analítica d’uns laboratoris.

 

El nostre producte és un bon complement per fer la sobretaula, com a petit four, pot servir per cuinar: és pot utilitzar per la picada o com a ingredient en les receptes, acompanyament de postres: amb iogurt, gelat... com a barreta energètica...

 

Quan els tasteu, segur que us en llepareu els dits. Que vagin de gust!

 

        Esport i nutrients

 

Avui ens volem dirigir a la gent esportista, a aquells que tenen inquietuds per moure’s. I us parlarem de l’obtenció de l’energia muscular. 

 

Les matèries primeres que el cos utilitza per obtenir l’energia necessària provenen dels aliments, que es transformen en l’aparell digestiu en nutrients o principis immediats. Hi ha diferents tipus de nutrients: glúcids, lípids, proteïnes, minerals, vitamines i aigua, però només tres donen energia. 

 

Glúcids o hidrats de carboni, que es transformen en glucosa. Si no cal utilitzar-la immediatament, la glucosa s’emmagatzema al fetge en forma de glucogen hepàtic, al múscul com a glucogen muscular i en el teixit adipós com a lípid.

 

Lípids, que es transformen en àcids grassos que es guarden al teixit adipós per quan el cos els necessiti. 

 

I les proteïnes, que es transformen en aminoàcids que tenen una funció principal de construir estructures corporals (teixits com els músculs), però en cas de necessitat també aportaran energia als músculs. 

 

Si mentre feu esport us trobeu que defalliu, una bona mesura per recuperar energia és portar un grapadet de fruits o secs a la butxaca o menjar un parell de Quinyolis d’ametlla i beveu aigua per no deshidratar-vos.

 

 

L'equip de Quinyolis us desitja unes bones festes ben dolces.